Sursøt løk- og persillesaus

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Saus som passer godt til salt svine- og lammekjøtt og til for eksempel lammestek.

Ingredienser

  • 4 dl kjøttkraft /fond eller buljong
  • 12 stk løk
  • 12 bunt frisk kruspersille
  • 1 ts sennep
  • 2 ts maisstivelse (maizena) eller 3 ss Maizenajevner
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 2 ts sukker
Vis næringsinnhold
Energi
43kcal
Fett
0.2g
Protein
0.6g
Karbohydrater
9.5g
Jern
0.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Sil kraften og kok den opp.
  2. Jevn sausen med maizena utrørt i litt kaldt vann eller strø maizenajevner i den kokende væsken mens du rører.
  3. Tilsett finhakket løk, persille og sennep. Smak til med salt, pepper, eddik og sukker.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.