Stuede grønnsaker

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

I denne stuingen har vi brukt gulrøtter og sukkererter, men her er det rom for variasjoner etter sesong og hva man har lyst på.

Ingredienser

  • 4 stk gulrot
  • 100 g sukkererter
  • 3 dl vann
  • 12 ts salt
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl matfløte

Slik gjør du

1. Skrell gulrøttene og skjær dem i små terninger. Del over sukkerertene. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann. Sil grønnsakene, men ta vare på kokevannet.

2. Visp sammen hvetemel og fløte og visp det ut i grønnsakvannet. La sausen småkoke i 4-5 minutter Tilsett grønnsakene og la dem bli varme.

Stuede grønnsaker passer godt til de fleste hverdagsmiddagene med kjøtt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.