Stekt makrell med rømmesaus

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Dette er en tilberedningsmetode som er brukt på Østlandet i uminnelige tider. Man kan selvsagt steke hele fisken, men her har vi valgt å bruke fileter. Litt enklere med tanke på at den supergode sausen tradisjonelt sett deler plassen på tallerkenen med både fisk, agurksalat, sitron og rømme.

Ingredienser

  • 4 stk makrell
  • 4 ss hvetemel
  • 1 ss salt
  • 1 ts pepper

Agurksalat:

  • 1 stk agurk
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 12 ts salt
  • 14 ts malt hvit pepper

Rømmesaus:

  • 1 ss hvetemel
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ss melk eller fløte

Slik gjør du

1. Lag agurksalaten minst en halvtime før du skal spise. Da blir den aller best. Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper. Skjær agurken med ostehøvel og legg skivene i laken.

2. Skjær ut filetene på makrellen. Bland mel, salt og pepper og vend makrellfiletene i blandingen.

3. Stek filetene i ca. 2 minutter på hver side. Steker du på skinnsiden til sist unngår du at filetene vrir seg.

4. Ta ut fisken. Strø hvetemel i pannen og ha i rømme. Visp i sausen og spe med litt melk eller fløte til ønsket konsistens.

Server med kokte poteter.

 

Hvis ikke du kan filetere fisk, anbefaler vi at du spør de som jobber i fiskedisken.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.