Sprøstekte torsketunger

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Torsketunger er en delikatesse som bare er å få tak i løpet av skreisesongen fra januar til april. Dette er en veldig vanlig måte å servere dem på – panerte og sprøstekte som forrett eller koserett, med en god hjemmelaget remulade og litt sitron.

Ingredienser

  • 400 g torsketunger
  • 4 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 ts kajennepepper
  • 2 stk egg
  • 2 dl griljermel
  • 2 dl olje
  • 1 stk sitron

Slik gjør du

  1. Skyll og tørk torsketungene.
  2. Bland hvetemel, salt, pepper og kajennepepper i en dyp tallerken, visp sammen egg i en annen dyp tallerken og ha griljermel i en siste tallerken.
  3. Vend torsketungene først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel. Legg dem over på et fat til alle er ferdige.
  4. Varm oljen i en kjele og stek torsketungene til de er gyllenbrune på begge sider. Legg dem over på litt tørkepapir for å renne av seg, og server dem rykende varme med sitronbåter og remulade.

Om du vil servere torsketunger som full middag, så ha gjerne kokte poteter og revne gulrøtter ved siden av.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.