Sølvkake

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Har du mange eggehviter til overs etter annen bakst er det lurt å lage en sølvkake.

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 150 g sukker
  • 134 dl kremfløte
  • 225 g hvetemel
  • 112 ts bakepulver
  • ca. 2 ss valmuefrø
  • revet skall av 1 stk appelsin
  • 8 stk eggehvite

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker hvitt. Ha i pisket krem. Bland hvetemel og bakepulver og rør det inn.
  2. Tilsett valmuefrø og revet appelsinskall. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren.
  3. Smør en 1 1/2 liters-form og ha i røren. 
  4. Stek kaken ved 175 °C i 3/4 - 1 time og avkjøl den på rist.
Sølvkake er fin å fryse.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.