Reinsdyrpanne med rosenkål og ovnsbakte poteter

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En god panne reinsdyrskav med mye smak og enkel tilberedning. Servert med rosenkål og ovnsbakte poteter er dette en klassiker hele familien vil like.

Ingredienser

  • 500 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 dl vann
  • 12 stk kjøttbuljongterning
  • 4 stk vårløk i ringer
  • 1 dl tyttebær , friske eller dypfryste
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 6 stk potet
  • 1 ss olje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 300 g rosenkål

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 200 ºC.

2. Vask potet godt og del i båter. Legg dem i en ildfast form, ha over olje og krydre med salt og pepper. Stek midt i stekeovn i ca. 30 minutter.

3. Stek halvtint reinsdyrskav i en varm panne med smør til kjøttet har fått farge. Tilsett crème fraîche, vann og buljongterning, rør om og kok i ca. 10 minutter. Ha i vårløk og tyttebær. Smak til med pepper.

4. Rens rosenkål og kok den i lettsaltet vann til den har litt tyggemotstand ("al dente"), ca. 4 minutter.

Server reinsdyrpanne med rosenkål og ovnsbakte poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.