Plukkfisk

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Plukkfisk er tradisjonsrik norsk mat med antakelig opprinnelse fra Hordaland og Bergen. Noen bruker vanlig torsk eller klippfisk i stedet for lettsaltet torsk, mens andre sverger til sei og lyr, men en ting har de alle til felles. Et smakelig måltid.

Ingredienser

  • 600 g lettsaltet torsk , kokt og renset for skinn og bein
  • 10 stk potet
  • 2 stk løk
  • 1 stk purre
  • 2 ss smør

Hvit saus:

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l melk
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt hvit pepper
  • ca. 1 krm revet muskatnøtt

  • 12 skive bacon

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Kok potetene, avkjøl i kaldt vann og skjær dem i små terninger.

2. Finhakk løk og skjær purreløk i så tynne skiver du kan.

3. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk mens du rører og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk.

4. Stek løk i smør til den er blank. Ha i potetterningene og ¾ av purren. Ha i den hvite sausen og vend inn fisketerningene. Smak til med salt, pepper og muskat.

5. Sprøstek bacon i tørr panne.

Server med sprøstekt bacon og resten av purren. Tradisjonelt serveres plukkfisk med flatbrød og smørøye.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.