Marvpostei

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
40–60 min

Marvposteier kan lages i god tid før jul og fryses ned.

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 150 g hvetemel
  • 1 stk eggeplomme
  • 12 dl kaldt vann
  • 1 ss konjakk

Mandelmasse:

  • 3 stk eggehvite
  • 150 g mandler
  • 125 g melis

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel. Rør i eggeplomme og væske. La deigen hvile kaldt i ca. 1/2 time.
  2. Kjevle ut deigen og kle sandkakeformer med deig.
  3. Stivpisk eggehvitene og bland forsiktig inn malte mandler og melis. Fyll mandelmassen i formene.
  4. Ta ut tynne deigstrimler med en bakkelsspore og legg to og to i kors over kakene.
  5. Stek dem nederst i stekeovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. De trenger god undervarme, slik at de ikke blir rå. Avkjøl kakene helt før de tas ut av formene.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.