Lofotsodd

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Lammekjøtt kokt med høstens grønnsaker, det er mat som smaker. Sodd regnes både som hverdagsmat og som festmat og egner seg like godt til begge deler!

Ingredienser

  • 1 kg lammebog i skiver/biter
  • 1 l vann
  • 1 stk løk
  • 2 skive kålrot
  • 2 skive sellerirot
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk purre
  • 4 stk potet
  • 12 ts frisk timian
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
652kcal
Fett
32.2g
Protein
52.8g
Karbohydrater
38.1g
Jern
5.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Kok kjøttet mørt med salt og timian ca. 30 minutter.

2. Del grønnsakene opp i litt store terninger og la det koke videre i 15 minutter.

3. Smak til med salt, pepper og timian. Server med flatbrød eller grovbrød.

Hvis du ønsker å lage en lettere variant av sodd kan du bytte ut grønnsakene med en lapskaus- eller gryteblanding.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.