Lammegryte med rotgrønnsaker

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Rotgrønnsaker har tradisjonelt vært mye brukt i Norge. De er gode og næringsrike. Lyst på en tradisjonsgryte med den gode kombinasjonen av lammekjøtt og rotgrønnsaker?

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 2 stk løk
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk sellerirot
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 12 ts nykvernet pepper
  • 3 ts tørket timian
  • 3 dl hvitvin
  • 2 dl vann

Slik gjør du

1. Varm stekeovn til 200°C. Skjær grønnsaker i biter og fres dem gylne i smør i en jerngryte. Ta grønnsakene ut av gryten og brun kjøttstykkene. 

2. Ha grønnsakene tilbake i gryten, hell på vann og hvitvin, tilsett salt, pepper og timian. Kok opp.

3. Legg på lokk og sett hele gryten i stekeovn. La den stå i ca. 1 1/2 time til kjøttet er mørt og slipper beina.

Serveres med salat og poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.