Kremet viltsaus

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

God og kremet viltsaus med smak av einebær, sopp og brunost. Man trenger ikke å si så mye mer – det er godt det!

Ingredienser

  • 200 g frisk sopp
  • 1 stk løk
  • 2 ss smør , til steking
  • 4 dl viltkraft
  • 5 stk einebær
  • 5 dl matfløte
  • 2 ss solbærgelé
  • 100 g brunost
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Kutt sopp og løk i båter. Fres alt i en varm gryte med smør.

2. Hell på kraft og kok inn til ca. halvparten av kraften er igjen.

Vær oppmerksom på væskemengden dersom du kjøper ferdig viltkraft eller fond. Noen typer kraft du får kjøpt i butikken er betydelig redusert, slik at ytterligere innkoking vil da være unødvendig.

3. Tilsett fløte, knuste einebær og ost.  La sausen småkoke i 10-15 minutter.

4. Ha i gelé og smak til med salt og pepper.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.