Grunnlovsdessert

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Grunnlovsdessert er en herlig kombinasjon mellom syrlig rabarbra, søte svisker og en myk vaniljekrem.

Ingredienser

Rabarbra- og sviskekompott

  • 300 g rabarbra
  • 200 g stenfrie svisker
  • 3 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 112 ss potetmel
  • 12 dl vann

Vaniljekrem:

  • 2 stk gelatinplater
  • 1 stk vaniljestang
  • 6 stk eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 4 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss maisstivelse (maizena)

Pynt:

  • 112 dl kremfløte
  • 6 ss grovhakkede mandler

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skrell og del rabarbra i 2 1/2 cm lange biter.

2. Kok opp vann og sukker. Tilsett rabarbra og svisker og kok dem forsiktig knapt møre.

3. Bland potetmel ut i kaldt vann og tilsett i en tynn stråle i kompotten. Rør forsiktig til kompotten tykner. Den skal ikke koke. Hell kompotten over i en bolle og avkjøl.

4. Legg gelatinplatene i kaldt vann minst 5 minutter.

5. Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha dem i en kjele sammen med eggeplommer, melk, kremfløte, sukker og maisstivelse. Rør hele tiden og varm sausen opp til den tykner. Den må ikke koke, da kan den skille seg.

6. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme eggekremen. Sil over i en bolle og avkjøl kremen i kaldt vannbad. (legg plastfilm over helt ned til kremen for å unngå snerk)

7. Anrett rabarbrakompott og vaniljekrem i små porsjonsformer eller i en større glassbolle. Pynt med stivpisket krem og et dryss med mandler.

Du får en fin rosa farge på rabarbrakompotten hvis du koker opp det røde rabarbraskallet i litt vann. Sil fra vannet og bruk det når du koker rabarbra og svisker til kompotten.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.