Gravet kjøtt av vilt eller får

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Å grave kjøtt er ikke like vanlig som å grave fisk. Fremgangsmåten er likevel den samme, og prosessen fremhever de gode smakene også i kjøttet. Gravet kjøtt passer utmerket som forrett, eller som norsk-eksotisk innslag på tapasbordet. Varier smakstilsetningene med urter som passer til de ulike kjøttslagene. 

Ingredienser

  • 1 kg ytrefilet av reinsdyr eller filet av annet vilt eller får
  • 100 g salt
  • 100 g sukker
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 1 ts karve
  • 2 ss akevitt

Slik gjør du

1. Bland salt, karve, sukker og pepper og gni blandingen godt inn filetene på begge sider.

2. Strø litt av blandingen i bunnen av en form, på et fat eller i en plastpose.

3. Legg i filetene. Drypp eventuelt akevitt over filetene.

4. Strø resten av krydderblandingen over. La filetene stå kaldt i 2 døgn, husk å snu den et par ganger.  Legges filetene i en plastpose, er det enkelt å snu den.

5. Skjær filetene i tynne skiver.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.