Gratinert juleskinke

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Hos svenskene troner juleskinken som midtpunkt på det tradisjonsrike julebordet. Hos oss er den et kjærkomment innslag på frokostbordet, eller servert som middag på en av juledagene. Deilig smak av skinke som kan frembringe minner fra barndommen.

Ingredienser

  • 2 kg surret juleskinke , benfri

Griljering:

  • 1 dl søt sennep
  • 1 dl brunt sukker
  • 12 ts pepper
  • 14 ts malt ingefær
  • 14 ts malt nellik
  • 12 ts salt
  • 3 ss strøkavring

Slik gjør du

Du trenger: Juleskinke, søt sennep, brunt sukker, pepper, malt ingefær, malt nellik, salt og strøkavring.

1. Pakk skinken i aluminiumfolie og legg den i en langpanne eller ildfast form. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen. Sett formen i ovnen på 125 °C, skinken er ferdig når steketermometeret viser 74 °C.

Skinken kan også legges i kokende vann. La den trekke på ca. 90 °C til steketermometeret viser 74 °C. Dette tar ca. 2 timer for en skinke på 2 kilo.

2. Ta skinken ut av ovnen og fjern folien. Ta av nettet og eventuelt svoren.


3. Bland alle ingredienser til griljeringen, unntatt strøkavring. Smør blandingen utover skinken.

4. Dryss over strøkavring og gratiner skinken i ovnen på 200 °C i ca. 15 minutter.

5. Skjær skinken i tynne skiver og server for eksempel med sylteagurk og en sennep du liker.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.