Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Granskuddsirup

Granskuddsirup

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 10 dl granskudd
  • ca. 1,5 l vann
  • ca. 6 dl sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Om våren spirer granskuddene på grantrærne, og plukker du de små ferske skuddene som enda ikke har begynt å sprike kan du bli belønnet med en deilig granskuddsirup. Oppskriften er på et glass sirup, men plukk alt du klarer, mål opp væsken og tilsett sukker deretter, så får du masse deilig sirup å kose deg med resten av året. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 10 dl granskudd
  • ca. 1,5 l vann
  • ca. 6 dl sukker

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Har du plukket mye granskudd, koker du dem og siler av. Deretter måler du opp væsken, og tilsetter sukker etter mengden væske. Regn 2 deler sukker på 3 deler væske.

Sirupen holder seg godt lenge. Den smaker kjempegodt til is og pannekaker, du kan smøre den på brødskiva, servere den til viltmiddagen eller som tilbehør til en ost- og spekematanretning. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB13 29.04.2024 09:26:30