Ertepuré

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Dette er et godt alternativ til den tradisjonelle ertestuingen laget av tørkede erter. Denne tar kortere tid å lage, og er friskere i smaken.

Ingredienser

  • 2 pakker frosne erter (á 250 g)
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 4 stk vårløk i tynne skiver (kun det grønne)
  • 2 ss smør til steking
  • 1 dl oksekraft eller vanlig kjøttbuljong (utblandet)
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Fres hvitløk og vårløk i en kjele med smør til løken blir blank. Ha på erter, og fres i et par minutter slik at ertene får en fin grønn farge. 

2. Hell på kraft og kok opp.

3. Trekk kjelen til side. Bruk en stavmikser og kjør til puré. Smak til med salt og pepper. 

 Server ertepuré til lutefisk, røkt lammelår og ulike kjøttretter. Puréen egner seg også godt som et element i ulike forretter. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.