Elgkarbonader

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Saftige og smakfulle elgkarbonader er en fulltreffer, enten det er til familiens hverdagsmiddag eller i selskapelige anledninger. Det finnes mange ulike oppskrifter. Disse karbonadene er spedd med litt fløte og er ekstra gode.

Ingredienser

  • 500 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
  • 1 ts salt
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss hvetemel
  • 1 stk egg
  • 12 ts pepper
  • 14 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts tørket timian
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss margarin til steking

Slik gjør du

  1. Rør salt inn i kjøttdeigen til den blir seig. Rør inn potetmel, hvetemel og krydder.Tilsett egg og bland godt.
  2. Spe med fløte i to omganger, og rør godt mellom hver gang.
  3. Del deigen i åtte emner og form til karbonader på en våt fjel. Stek i ca. 2 minutter på hver side til de er så vidt gjennomstekt.
  4. Server elgkarbonader til middag med grønnsaker, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.

Du kan også bruke kjøttdeig/karbonadedeig av hjort til hjortekarbonader.
Det smaker også godt med et varmt karbonadesmørbrød med stekt løk og salat eller du kan sette et stort fat med elgkarbonader sammen med varmrettene på et koldtbord.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.