Brun saus

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Brun saus passer til kjøttkaker, benløse fugler, kjøttpudding, steik og andre typisk norske retter.

Ingredienser

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft eller buljong
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
88kcal
Fett
7.3g
Protein
1.4g
Karbohydrater
4.5g
Jern
0.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Smelt og brun smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.
  2. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper.
  3. La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
  4. Smak til med salt og pepper.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.