Brødrasp

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Brødrasp er en enkel måte å få brukt opp brød som har blitt tørt, og det kan benyttes til så mangt. Ha det for eksempel i fiskekakene eller på gratengen til middag.

Ingredienser

  • 1 stk daggammelt brød

Slik gjør du

  1. Skjær brødet i skiver. Ha brødskivene utover et stekebrett.
  2. Sett stekebrettet med brødskiver i ovnen på 120° i ca. 20 minutter eller til brødet er tørt.
  3. Snu skivene midt i steketiden, slik at de ikke blir brent. Avkjøl brødskivene på rist.
  4. Rasp brødet når skivene er blitt kalde. Alternativt ha skivene i en tett plastpose og kjevle over til det er blitt brødrasp.
Holdbarheten på brødrasp er 1mnd i en tett oppbevaringsboks, eller ett år i fryseren.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.