Astrid Riddervolds hønsesuppe

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Dette er en mettende og god hønsesuppe som er enkel å lage. Denne gamle oppskriften har vi fått fra etnolog Astrid Riddervold.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 stk høne
  • ca. 2 l vann eller til det dekker
  • 2 stk hønsebuljongterning
  • 2 båt hvitløk
  • 2 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • ca. 12 stk sellerirot
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 ts salt
  • 8 stk hel pepper
  • 2 ss frisk sitronmelisse (kan sløyfes)
  • 2 ss griljermel (kan sløyfes)
  • 1 stk eggeplomme
  • 12 dl kremfløte

Slik gjør du

Slik gjør du:

 1. Del høna i to og legg den flatt i kokekaret med skinnsiden opp. Hell på så mye vann at den såvidt er dekket. Tilsett grønnsaker og krydder. La alt småkoke i 2 - 2 1/2 time til kjøttet er mørt.

 2. Rens kjøttet for skinn og ben. Skum fettet av kraften.

 3. Legg kjøttet tilbake i suppen og bland inn griljermel. Mos suppen med stavmikser eller i hurtigmikser til den er helt glatt. 

 4. Varm opp suppen og visp inn sammenrørt eggeplomme og fløte. Suppen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.

 Server suppen med bakst til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.