Tomatsalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Tomatsalat smaker godt til det meste, som for eksempel til koldtbord og grillmat. Tomatsalat kan du enkelt lage en liten vri på, og få en gresk klassiker med fetaost eller en italiensk klassiker med fersk mozzarella.

Ingredienser

  • 1 beger rød cherrytomat
  • 1 beger gul cherrytomat
  • 3 stk plommetomat
  • 1 stk rødløk
  • 2 båt hvitløk
  • 12 potte frisk basilikum
  • 2 ts olivenolje
  • saften av 12 stk sitron
  • 1 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
Vis næringsinnhold
Energi
94kcal
Fett
2.94g
Protein
2.17g
Karbohydrater
9.57g
Jern
0.96mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Del cherrytomatene i to, plommetomatene og rødløken i skiver. Bland sammen.
  2. Finhakk hvitløken. Bland sammen hvitløk, finstrimlet basilikum, olivenolje, presset sitron, salt og pepper.
  3. Hell dressingen over tomatene og rør godt.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.