Thaisalat med appelsin og strimlet svinekjøtt

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En god thaisalat slår aldri feil. Her får svinekjøtt marinert seg i kokosmelk og fiskesaus, før det serveres med søt appelsin og frisk koriander. Fantastisk godt!

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 12 ts salt
  • 12 ts grovkvernet pepper
  • 2 ss olje , til steking

Salat:

  • saft og fileter av 2 stk appelsin
  • 1 pk salatmix
  • 1 beger rød cherrytomat , delt i to
  • 1 stk grovrevet gulrot
  • 12 potte grovhakket frisk koriander

Dressing:

  • 1 dl appelsinsaft (fra appelsinene)
  • 5 ss kokosmelk
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts kajennepepper
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
274kcal
Fett
12.6g
Protein
23.4g
Karbohydrater
15.4g
Jern
1.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Bland kokosmelk og fiskesaus i en skål. Legg i strimlet svinekjøtt og la det marinere ca. 15 minutter.

2. Skjær skall av appelsin, ta med det hvite. Skjær ut appelsinfileter. Klem ut appelsinsaft i en skål, kast resten (hvite hinner). Bland inn kokosmelk, fiskesaus, sukker og kajennepepper. Smak til med salt og pepper.

3. Bland salat, cherrytomater, revet gulrot og appelsinfileter i en bolle. Hell over halvparten av dressingen.

4. Legg marinerte kjøttstrimler over på et kjøkkenpapir og tørk dem lett. Krydre strimlene med salt og pepper. Varm olje i en stekepanne, og brun kjøttet i små porsjoner.

Anrett thaisalat med strimlet svinekjøtt på tallerkener. Hell over resten av dressingen og ha på et dryss med grovhakket frisk koriander før servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.