Thaiinspirert salat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Denne salaten er frisk og mettende på samme tid. Kombinasjonen av fiskesaus, limesaft og soyasaus er utrolig deilig og grunnlaget for en rekke thairetter.

Ingredienser

  • 400 g biff av ytrefilet storfe
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ss margarin eller olje til steking

  • 150 g sukkererter
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk agurk
  • 2 ss grovhakket, frisk koriander
  • 1 ss grovhakket, frisk mynte

Dressing:

  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss limesaft
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 12 stk finhakket, rød chili
Vis næringsinnhold
Energi
371kcal
Fett
8.3g
Protein
50.5g
Karbohydrater
21g
Jern
6.4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Finhakk rødløk, sukkererter, paprika og agurk. Bland inn urtene.
  2. Rør sammen alle ingrediensene til dressingen. Rør til sukkeret er oppløst, og bland dressingen inn i grønnsakene.
  3. Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek kjøttet i margarin på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. La biffene hvile i 5 minutter. Skjær dem i skiver og legg skivene over salaten.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.