Suppegryte med asiatisk smak

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Suppe kan være uhyre raskt å tilberede. Har du et kvarter til rådighet, kan du lage deg en varmende, mettende og velsmakende suppe. Lager du suppen med buljong eller kraft, renskåret, magert svinekjøtt og fyller på med masse grønnsaker, får du også en mager og næringsrik suppe.

Ingredienser

  • 300 g skinkebiff i tynne strimler
  • 12 stk finhakket rød chili
  • 112 ts karri
  • 112 l vann
  • 3 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 3 båt finhakket hvitløk
  • 12 stk rødløk i tynne strimler
  • 12 stk fennikel i tynne strimler
  • 12 stk rød paprika i tynne strimler
  • 1 stk gulrot i tynne staver
  • 1 skive sellerirot i små terninger
  • ca. 1 ts revet frisk ingefær
  • evt. 1 ts salt
Vis næringsinnhold
Energi
113kcal
Fett
1.7g
Protein
18.7g
Karbohydrater
4.3g
Jern
1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Varm olje i en panne eller wok. Tilsett chili og karri og la dette surre litt før kjøttet tilsettes. Fres kjøttet raskt under omrøring og ha over i en kjele. Tilsett vann og buljong og kok opp.
  2. Fres grønnsaker lett i to omganger i pannen/woken og ha over i gryten. Småkoke suppen i ca. 5 minutter og smak evt. til med litt salt.

Serveres gjerne med brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.