Sunn svinerull

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Bank ut svinebiffene og rull dem med salvie og stilkselleri. Det blir veldig godt, særlig når dette får følge med Ajvar som gir oss en smak av det serbisk/croatiske kjøkken.

Ingredienser

  • 600 g flatbiff av svin
  • 8 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 8 blad frisk salvie
  • 8 ts grillkrydder
  • 2 ss flytende margarin til steking

Soppsalat

  • 240 g frisk sjampinjong
  • 2 pk ruccula
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss flytende margarin til steking

Serveres med

  • 4 ss ajvar
Vis næringsinnhold
Energi
545kcal
Fett
19.5g
Protein
42.5g
Karbohydrater
47.8g
Jern
2.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Skjær kjøttet til 150 gram store biffer. Bank ut biffene til ½ cm tykkelse.

2. Del stilkselleri i to på tvers og legg dem sammen med salvie på midten av biffene. Rull dem sammen og rull dem i grillkrydder.

3. Brun svinerullene raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side. Ha dem i ildfast form (med skjøten ned) og stek i ovn på 200 °C i 10 minutter.

4. Del soppen og stek den. Tilsett ruccula mot slutten. Krydre med salt og pepper.

Server med ris, gjerne en fullkornsvariant.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.