Strimlet svinekjøtt med chili, appelsin og ingefær

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Strimler av renskåret svinekjøtt egner ser utmerket til kjapp hverdagsmat. Her er en nydelig rett med god smak av appelsin og ingefær.

Ingredienser

  • 600 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 212 ss olje
  • fullkorn 400 g pastaskruer
  • 1 stk løk
  • 3 båt hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær
  • 1 bunt vårløk
  • saften av 2 stk appelsin
  • 1 ss maisenna
  • 2 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ss hakket frisk persille

  • 200 g pastasløyfer

  • 1 stk sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 12 stk grønn chili
  • 1 ts frisk ingefær
  • 1 bunt vårløk
  • 2 ss maisstivelse (maizena)
  • 112 dl vann
  • saften av 1 stk appelsin
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  2. Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær. Kutt vårløk i grove ringer.
  3. Del en appelsin og press ut saften i en skål. Skrell
    den andre appelsinen og skjær ut fileter av appelsinkjøttet. Press ut saften av
    det som er igjen. Sett til side.
  4. Varm en stekepanne og ha i olje. Stek svinestrimler på sterk varme til de forandrer farge. Krydre med salt og pepper. Løft over på en tallerken.
  5. Skyll ut av stekepannen og varm den på nytt. Tilsett resten av oljen og fres løk, hvitløk, chili og ingefær til det dufter og blir blankt. Ha i vårløk og fres videre til vårløken akkurat faller sammen.
  6. Rør ut maisenna i appelsinsaft og hell over i pannen sammen med fløte. Kok opp. Vend inn kjøtt, pasta og appelsinfileter og smak til med salt og pepper. Dryss over persille og server rykende varm.











 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.