Spicy salat på glass

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Salat på glass er gøy! Og mulighetene er mange. Her har vi lagd en spicy dressing og fylt glasset med friske grønnsaker, nudler og urter. Perfekt tilbehør til grillmaten, eller som piknikmat i parken eller på stranden.

Ingredienser

  • 80 g risnudler
  • 1 ts sesamolje
  • 12 stk brokkoli
  • 4 stk vårløk
  • 1 potte frisk koriander
  • 1 stk gul paprika
  • 1 pakke cherrytomat
  • 2 stk gulrot
  • 1 pose blandet babybladsalat (á 65 g)
  • 2 ts sesamfrø

Dressing:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss risvineddik
  • 1 ss peanøttsmør
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 2 ss soyasaus
  • revet 1 ts frisk ingefær
  • revet 1 båt hvitløk
  • 2 ss flytende honning
  • saft av 1 stk lime
Vis næringsinnhold
Energi
302,5kcal
Fett
14,3g
Protein
6,17g
Karbohydrater
34,5g
Jern
1,95mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Ha alle ingrediensene til dressingen i en liten bolle og visp sammen til det er godt blandet.

2. Kok opp en kjele med vann, dra kjelen til side og legg i nudlene. Dekk til kjelen og la nudlene ligge i det varme vannet i ca. 3 minutter. Hell av vannet og skyll nudlene i kaldt vann. La dem renne godt av seg og bland inn litt sesamolje så de ikke klistrer seg sammen.

3. Del brokkoli i små buketter, snitt vårløk, finhakk koriander og kutt paprika i små terninger, tomater i båter.

4. Skrell gulrot, skjær gulrot i tynne strimler med hjelp av et juliennejern. Ha strimlene i en bolle.

Har du ikke juliennejern: Lag gulrotstrimler med ostehøvel og kniv: Bruk en ostehøvel og høvle lange, tynne «flak» av gulroten. Legg skivene oppå hverandre og skjær dem i tynne strimler med en skarp kniv.

5. Hell dressingen i bunnen av et stort glass eller mindre porsjonsglass med lokk.  Legg deretter i brokkolibuketter, kokte nudler, hakket vårløk, strimlet gulrot, finhakket koriander, paprikabiter og tomatbåter. Topp glasset med blandet babybladsalat og sesamfrø.

6. Sett lokk på glasset(ene), og oppbevar i kjøleskap. Sørg for å holde glasset oppreist slik at sausen holder seg på bunnen (dette gjør at resten av salaten holder seg frisk og sprø).

Rett før servering, snu glasset, slik at dressingen blir fordelt over salaten.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.