Sesambiff med rotfruktris

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lyst på en saftig biff med en liten vri? Her er oppskriften på ytrefilet med sesamfrø. Den har en spennende og nøtteaktig smak. Server biffen med ris og herlige norske rotfrukter. Sunt, smakfullt og godt. 

Ingredienser

  • 600 g biff av ytrefilet storfe
  • 2 ts sesamfrø
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss olje , til steking

  • 1 stk løk
  • 200 g sellerirot
  • 2 stk gulrot
  • 1 ss olje , til steking
  • 200 g fiberris
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)

  • 1 pk blandet babybladsalat (à 65 g)
Vis næringsinnhold
Energi
490kcal
Fett
14.6g
Protein
49.7g
Karbohydrater
36.6g
Jern
7.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Du trenger: ytrefilet av storfe, sesamfrø, løk, knollselleri (sellerirot), gulrot, kjøttbuljongterninger, vann, blandet babysalat, fiberris, olje, salt og pepper. 

 

Slik gjør du: 

1. Rens løk, og finhakk den. Skrell knollselleri og gulrot, kutt det i terninger. 

2. Fres grønnsakene i en varm gryte med litt olje. Rør inn risen, og la det surre i 1 minutt. 

3. Hell over buljong og kok under lokk til risen er mør,  ca. 15 minutter.

4. Krydre kjøttet med sesamfrø, salt og pepper. Stek kjøttet i olje på middels varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. La biffene hvile i 5 minutter.

 

Server biffene med rotfruktris og frisk babysalat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.