Ratatouille

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Ratatouille er klassisk og fargerikt tilbehør med inspirasjon fra Provence i Frankrike. Vi har laget en variant med paprika, squash, løk, tomat og krydder. Enkelt, godt og raskt tilbehør som passer til det meste!

Ingredienser

  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk grønn squash
  • 1 stk løk rød eller gul
  • 1 ss olje til steking
  • 1 boks tomatpuré (à 140 g)
  • 1 boks hermetiske tomater med hvitløk (à 390 g)
  • 1 ss tørket oregano
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
96kcal
Fett
3.2g
Protein
3.9g
Karbohydrater
11.1g
Jern
2.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Rens grønnsaker og kutt dem i store biter. Fres grønnsakene i en varm stekepanne med olje til de er møre. 


2. Skyv grønnsakene fra midten og ha i tomatpuré. Fres tomatpuréen litt slik at råsmaken fjernes. Se til at det ikke svir seg. Vend den så sammen med grønnsakene.  


3. Ha i hermetisk tomat og stek videre i 5 minutter. Smak til med oregano, salt og pepper.

 

Vil du runde av smaken på ratatouillen kan du også smake den til med litt sukker.

 

Server gjerne ratatouille som tilbehør til kyllingfilet og kokt ris. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.