Minuttbiff med bakte grønnsaker

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En saftig, krydret ytrefilet av storfe smaker nydelig når du vil unne deg noe sunt og godt i en travel hverdag.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av storfe i skiver
  • 1 ss olje til pensling
  • 2 ts peppermiks
  • 12 ts salt

Grønnsaker:

  • 2 stk rød paprika
  • 2 stk gul paprika
  • 1 stk grønn squash
  • 2 stk løk
  • 1 ss olje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 600 g nypotet
  • 1 ss flaksalt
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ss finhakket frisk timian (kan sløyfes)
Vis næringsinnhold
Energi
355kcal
Fett
9.3g
Protein
38.1g
Karbohydrater
26.2g
Jern
5.2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Vask poteter og kok dem i 10 minutter før du legger dem i en aluminiumsform, eller på et stykke folie. Ha olje og salt på potetene.
  2. Sett formen på grillen og grill i ca. 15 minutter. Snu potetene slik at de får en fin stekeskorpe. Dryss over finhakket timian før servering.
  3. Del paprika, squash og løk i strimler. Legg grønnsakene på et stykke aluminiumsfolie, ca. 30-40 cm. Ha på olje, salt, og pepper.
  4. Bank biffstykkene lett, da blir grilltiden kortere. Pensle med olje, krydre med salt og peppermiks. 
  5. Grill biffene på middels sterk varme i 2-3 minutter på en side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene, og steke videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.