Mager skinkepai

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Pai kan være en riktig kaloribombe med kremfløte og store mengder fet ost. Her er en pai med mager paibunn. Fyllet er laget av mager skinke og lettmelk. Den gode smaken gjør at det er enkelt å velge lett.

Ingredienser

4
Porsjoner

Mager paibunn:

  • 125 g hvetemel
  • 50 g flytende margarin
  • 75 g cottage cheese
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 100 g kokt skinke
  • 100 g frisk sjampinjong
  • 14 stk purre
  • 12 stk rød paprika
  • 50 g halvfet hvitost
  • 2 stk egg
  • 2 dl lettmelk
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
354kcal
Fett
18.6g
Protein
21.7g
Karbohydrater
24.2g
Jern
1.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Elt sammen mel, margarin, cottage cheese og vann i en bolle eller kjøkkenmaskin. Dekk med plast og la deigen hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter eller over natten.
  2. Trykk deigen ut i små paiformer. Pass godt på at deigen dekker godt opp langs sidene. Prikk bunnen med en gaffel og forstek paibunnene i ca. 10 minutter ved 225 °C.
  3. Skjær skinke i strimler og sjampinjong i skiver. Skjær paprika i små terninger og purren i strimler. Riv osten.
  4. Visp egg og ha i melken. Bland i skinke og de andre ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
  5. Fordel fyllet i paibunnene. Dryss revet ost på toppen. Stekes ved 180 °C i ca. 30 minutter.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.