Kyllingfilet med paprikasaus

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Det er ikke alltid like enkelt å få tak i kyllingfilet med skinn, evt. kyllingbryst med skinn, men hvis du finner det i butikken bør du gripe sjansen. Du kan nemlig fylle mye godt under skinnet som gir ekstra god smak. Prøv gjerne denne oppskriften!

Ingredienser

  • 2 stk kyllingfilet med skinn
  • 3 ss finhakket frisk estragon
  • 120 g jasminris
  • 6 stk rød paprika
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss margarin til steking
Vis næringsinnhold
Energi
528kcal
Fett
12g
Protein
40g
Karbohydrater
60.9g
Jern
2.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Del paprikaene i to og ta ut kjernene. Legg de halve paprikaene i en bakepapirkledd langpanne og stek dem ved 220 °C til de har falt sammen og begynner å bli svarte. Avkjøl i plastpose.

2. Dra skinnet av paprikaene og kjør kjøttet til en tykk saus i en matprosessor. Varm opp sausen like før servering og smak den til med salt og pepper.

3. Kok opp risen som anvist på pakken.

4. Legg frisk estragon under kyllingskinnet. Brun kyllingfiletene på varm panne med litt smør til de til de er gylne på begge sider og krydre med salt og pepper. Legg filetene i en ildfast form og stek dem ved 180 °C i ca. 20 minutter. La filetene hvile noen minutter før de skjæres i skiver.

Server kyllingfiletene med paprikasaus og kokt ris.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.