Jordbær- og bønnesalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Jordbær- og bønnesalat med fetaost er både søtt og sprøtt. Server sammen med grillmat på en fin sommerdag.

Ingredienser

  • 600 g aspargesbønner
  • 400 g jordbær
  • 200 g fetaost

Dressing:

  • 4 ss finhakket frisk mynte
  • 1 ss olivenolje
  • saften av 12 stk sitron
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
276kcal
Fett
16.1g
Protein
12.5g
Karbohydrater
20.3g
Jern
1.4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann til de er knapt møre, ca. 2 minutter. Løft bønnene over i isvann (da beholder de den flotte grønnfargen). 
  2. Rens og del jordbær i fire. 
  3. Lag en dressing av mynte, olje og sitron. Smak til med salt og pepper. 
  4. Bland dressingen sammen med bønner og jordbær. Smuldre fetaost over til slutt. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.