Grillet laks med frisk salsa

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Fisketaco! En smaksrik og spennende rett for både store og små. Grillet fisk med en søtlig glaze gjør seg godt til den friske og litt spicy salsaen. 

Ingredienser

  • 600 g laksefilet
  • 1 ss olje til pensling
  • 8 stk hvetetortilla , eventuelt fullkornstortilla

Glaze:

  • saft av 1 stk lime
  • 3 ss flytende honning
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ts salt
  • 12 ts grovkvernet pepper

Dressing:

  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • saft av 12 stk lime
  • 14 ts cayennepepper
  • 12 ts flaksalt

Salsa:

  • 1 stk gul paprika
  • 1 pakke cherrytomat (á 250 g)
  • 2 stk vårløk
  • 2 stk avokado
  • 3 ss finhakket frisk koriander

Slik gjør du

1. Lag dressing. Riv hvitløk på et lite rivjern. Visp sammen revet hvitløk, olivenolje, limesaft og cayennepepper i en bolle. Smak til med salt.

2. Rens paprika for stilk og frøkapsel. Del paprikaen i små terninger. Del cherrytomater i fire og hakk vårløk. Ha grønnsakene i bollen med dressingen.

3. Del avokado i to. Fjern stein. Bruk en skje og ta kjøttet ut fra avokadoskallet. Del avokadokjøttet i mindre biter og ha det i bollen med resten av grønnsakene.

4. Finhakk koriander, ha det i bollen og bland alt godt sammen.

5. Pensle laksefilet med olje. Legg fisken med kjøttsiden ned på grillen i 3-4 minutter, snu fileten og grill videre på indirekte varme i ca. 10 minutter.

6. Pisk sammen ingrediensene til glazen. Pensle fisken med glaze mot slutten av grilltiden, gjenta gjerne penslingen flere ganger. 

7. Bruk en rund utstikker (10-12 cm i diameter) eller et stort glass og stikk eller skjær ut 2 små maistortilla per tortillalefse. Varm gjerne tortillalefsene raskt på grillen før servering.

Lag tortillachips av tortillalefserestene. Klipp dem i små trekanter. Ha i en bolle sammen med olje, salt og paprikapulver. Stek nederst i ovn på 160 °C i 10 min. Avkjøl.

Anrett tortillalefser med frisk salsa og grillet laks, server gjerne med noen grillede lime og pynt med frisk koriander.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.