Gresk linsesalat med valnøtter

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Linser finnes i mange farger, og kan varieres på uendelig mange måter. Denne greske linsesalaten med valnøtter er deilig og mettende hverdagsmat med spennende smak. Bruk restene som lunsj neste dag.

Ingredienser

Dette trenger du:

  • 400 g grønne linser
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 båt hvitløk
  • 4 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk løk
  • 1 stk rød paprika
  • 212 dl valnøttkjerner
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Dressing

  • 4 ss balsamicoeddik
  • 2 ss flytende honning
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss sennep
  • 1 ss tørket oregano
  • saften av 12 stk sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss bladpersille
Vis næringsinnhold
Energi
610kcal
Fett
27g
Protein
30g
Karbohydrater
54g
Jern
13mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skyll linsene i et dørslag og hell dem over i en kjele. Hell på nok vann til at det står ca. 1 cm over linsene.Tilsett laurbærblad og hvitløk. Kok opp og la linsene koke til de er møre, men ikke overkokte. Hell av vannet og avkjøl.
  2. Finhakk selleri, løk og paprika, og grovhakk valnøtter.
  3. Hell linsene i en bolle og bland med de hakkede grønnsakene og nøttene.
  4. Visp sammen ingrediensene til dressingen og hell den over salaten. Bland godt og smak til med salt og pepper. Dryss over hakket persille. Server kald.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.