Biffsmørbrød med yoghurtremulade

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Biffsmørbrød med remulade er en velkjent klassiker som ikke går av moten. Vi har laget en remulade med gresk yoghurt, som gjør den lettere og friskere i smaken. Sammen med skiver av stekt ytrefilet av beste, norske kvalitet og godt brød blir dette en herlig lunsj- eller kveldsrett.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av storfe i biffer
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

  • 4 skiver grovt landbrød
  • 1 ts olje til steking

Yoghurtremulade:

  • 1 ss finhakket sylteagurk
  • 12 stk finhakket løk
  • 1 ss finhakket kapers
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 3 ss gresk yoghurt
  • 1 ss sitronsaft
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 8 blader hjertesalat
  • 2 stk gulrot
Vis næringsinnhold
Energi
362kcal
Fett
12,3g
Protein
39,3g
Karbohydrater
21,1g
Jern
4,5 mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Legg kjøttet i romtemperatur i minimum 30 minutter før du skal bruke det.

1. Bland sammen syltet agurk, løk, kapers, ansjos, bladpersille og yoghurt i en liten skål. Smak til med sitron, salt og pepper. Sett yoghurtremuladen kjølig til den skal brukes.

2. Ha margarin i en varm stekepanne, og stek skiver av grovt landbrød på begge sider til de er gyllne og sprø.

3.Vask salat. Skrell gulrot, og skjær lange strimler av gulerøttene med en skreller eller en ostehøvel.

4. Krydre biffkjøttet med salt og pepper. Stek biffene på sterk varme i en stekepanne med margarin til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt.

5. Legg salatblader på brødskivene, ha på yoghurtremulade og gulrotstrimler. Legg biffene på smørbrødene og server. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.