Appelsinkokt kyllingfilet med lun squashsalat og ingefærdressing

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Damper du mør, norsk kyllingfilet i appelsinjuice får fileten en frisk smak og blir skikkelig saftig. Server med en salat av squash, løk, spinat og ingefærdressing, og du har en superdeilig middag.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet , à 120 g
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 dl appelsinjuice
  • 2 stk grønn squash

Dressing:

  • 12 dl innkokt appelsinjuice
  • 4 cm revet frisk ingefær
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss honning

  • 2 stk rødløk i tynne båter
  • 2 ss olje til steking
  • 2 pk frisk babyspinat , à 65g
Vis næringsinnhold
Energi
265.3kcal
Fett
7.2g
Protein
32.8g
Karbohydrater
15.8g
Jern
2.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Kok opp appelsinjuice i en kjele og legg i kyllingfileter. Kok opp på nytt, senk varmen så det så vidt koker. Sett på lokk og la kyllingfiletene trekke i ca. 10 minutter.

2. Bruk en ostehøvel og skjær strimler av squash på langs, mens du roterer på squashen. Stopp når du kommer til den myke kjernen. Sett til side.

3. Legg kyllingfiletene over på en tallerken og la dem hvile. Kok inn appelsinjuicen til det halve. Bland inn revet ingefær, soya og honning.

Mindre svinn og enklere skrelling av ingefær: Bruk en skje og skrap av skallet. Du kommer lett til i kriker og kroker.

4. Stek rødløk i en varm stekepanne med olje til den er blank. Vend inn strimler av squash og spinat og hell over dressingen.

Fordel salaten på tallerkener. Del kyllingfilet i grove skiver og legg dem over salaten. Server.

Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.