Appelsin- og sitronsorbet

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Lyst på en sunn dessert, som også ser lekker ut? Sorbeten er et friskt pust og en kald avslutningsrett som passer etter et større måltid.

Ingredienser

  • 114 dl vann
  • 1 dl sukker
  • saften av 2 stk sitron
  • saften av 12 stk appelsin
  • 1 stk eggehvite
Vis næringsinnhold
Energi
138kcal
Fett
0g
Protein
1.3g
Karbohydrater
30.0g
Jern
0.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Del sitroner og appelsiner i to. Press ut saften med en presse og mål opp mengden med saft som skal brukes.

2. Legg de pressede, halve sitronene i dypfryser.

3. Kok opp vann og sukker, tilsett appelsin- og sitronsaft. Kok opp på nytt og avkjøl i en bred boks. Sett i frys i 3-4 timer. 

4. Kjør sitronsorbeten i matprosessor sammen med en eggehvite like før servering. Server sorbeten i de frosne, halve sitronene.

Tips: Det varierer med væskemengde fra frukt til frukt. 1 1/4 dl sitronsaft og 1/2 dl appelsinsaft er den ideelle mengden til en porsjon med én eggehvite.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.