Urtekrydret eggerøre og spekemat

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Eggerøre og spekemat kan både serveres som lettvint middag en god sommerdag eller være en del av et koldtbord i en høytidelig anledning. Hakkede urter i eggerøren er både smakfullt og dekorativt. Bruk de urtene du liker best! 

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 4 ss kremfløte
  • 12 ts salt
  • 2 ss hakket frisk kjørvel , evt. persille, gressløk eller estragon
  • 12 ss smør til steking

Spekemat

  • 100 g spekeskinke
  • 50 g salami av kalkun
  • 50 g spekesnacks av kalkun

Slik gjør du

1. Visp sammen egg, fløte og salt. Bland inn de hakkede urtene.

2. Smelt smør i en varm stekepanne og tilsett eggeblandingen. Bruk en stekespade og trekk eggerøren inn mot midten av pannen slik at den flytende massen kommer i kontakt med pannen. Stek eggerøren til den har akkurat stivnet, men fortsatt er bløt og saftig.

Anrett eggerøren på fat og server med et lite utvalg spekemat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.