Tomat- og rosenkålsalat

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Rosenkål har en særegen, litt søt og nøtteaktig smak som egner seg ypperlig å kombinere med tomater, løk og krydder i en enkel salat. Perfekt som tilbehør til svinekjøtt.   

Ingredienser

  • 200 g rosenkål
  • 4 dl vann
  • 1 ss salt
  • 1 pk cherrytomat
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss bladpersille

Slik gjør du

  1. Rens rosenkål og skjær dem i båter.
  2. Kok opp vann, tilsett salt og kok dem til de er møre, ca. 2 minutter. Avkjøl dem i kaldt vann.
  3. Skyll tomater og skjær dem i fire.
  4. Finhakk sjalottløk og stek i en panne med olivenolje på middels varme.
  5. Bland rosenkål, tomater og løk i en bolle. Krydre med salt og pepper, og dryss over finhakket bladpersille.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.