Lammewok med Black Bean-saus

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Lammeskav passer utmerket i en rask hverdagswok. Her har vi laget en
kinesiskinspirert wok med sorte bønner, bønnespirer og black bean-sauce.

Ingredienser

  • 500 g lammeskav
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 1 boks hermetiske sorte bønner
  • 1 dl black bean-saus
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 4 ss rapsolje til steking
  • 1 pakke friske bønnespirer

Slik gjør du

  1. Legg lammeskav på benken, slik at det begynner å tine.
  2. Kok ris etter anvisning på pakken.
  3. Skjær paprika og gulrot i tynne strimler og løk i tynne båter.
  4. Hell av vannet på bønnene og skyll dem godt.
  5. Varm halvparten av oljen i en vid stekepanne eller wok. Fres kjøttet i omganger på høy varme til det endrer farge. Ha det over i en bolle. Varm resten av oljen og stek grønnsakene raskt på høy varme. Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med bønnespirer, bønner og saus. Vend alt forsiktig sammen og kok opp.

Server retten med jasminris eller brun ris.











 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.