Grove pannekaker

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Pannekaker er kanskje det mest populære vi kan servere til middag. Det tar litt tid, men belønningen er blide fjes rundt bordet. Bytt ut noe av hvetemelet med sammalt hvete, og du får mer mettende pannekaker og kanskje litt bedre samvittighet.

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 112 dl hvetemel
  • 112 dl sammalt hvete, fin
  • 12 ts salt
  • 5 dl melk
  • 1 ss margarin til steking

Slik gjør du

  1. Bland mel og salt. Tilsett omtrent halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. 15 minutter.
  2. Stek pannekakene på forholdsvis sterk varme. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden.

Pannekakene passer best til middag. Server på samme måte som for pannekaker med fint mel.

Vil du ha enda litt grovere pannekaker kan du erstatte hele melmengden med grovbakstmel.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.