Gresk burger

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Hva er egentlig bedre enn en god hjemmelaget hamburger? Denne ”nyttige” hamburgeren med tzatziki smaker av ferie, sol og sommer.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

  • 4 stk rød lollo salat
  • 4 blad hjertesalat
  • 12 stk rød cherrytomat
  • 2 stk rødløk i skiver
  • 4 ss tzatziki
  • 16 stk sorte oliven uten sten
  • 4 stk hamburgerbrød , gjerne grove

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Rør inn salt, pepper og vann i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.

2. Del deigen i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.

3. Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side.

4. Varm hamburgerbrød og fyll med salat, hamburger, tomat, løk og oliven

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.