Gratinert svinebiff med tomatsalat

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Fordi det fortjenes! En fargerik og smaksrik middagsrett av gratinert svinebiff med tomatsalat. Med slike middagsretter kan det gjerne være flere hverdager. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Pai med tomat og brie

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin i biffer
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 4 skiver brie , eventuelt gulost, camembert eller blåmugg

Basilikumdressing:

  • 12 potte frisk basilikum
  • 1 båt hvitløk
  • 1 dl olje
  • 12 ts salt
  • 14 ts

Tomatsalat:

  • 4 stk plommetomat
  • 12 glass kalamataoliven uten stein
  • 12 bunt snittet vårløk
  • 1 ss olivenolje
  • 12 ts grovkvernet pepper

  • 4 skiver landbrød

Slik gjør du

1. Bruk en stavmikser og kjør basilikum, hvitløk og olje sammen til en dressing, smak til med salt og pepper.

2. Krydre biffene med salt og pepper. Brun dem raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side.  Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side. Legg på brie når du snur biffen for siste gang.

3. Skjær tomat i grove biter og snitt vårløk, bland tomat og vårløk sammen med oliven i en bolle. Ha på litt olivenolje og grovkvernet pepper.

Server med landbrød og god olivenolje.

Se hvordan steke biff av svin ytrefilet

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.