Grateng med vossakorv og rosenkål

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Det å lage ordentlig middag til familien i en travel førjulstid er ikke alltid like høyt prioritert. Men her har du en rett som til fulle beviser at hurtigmat godt kan lages fra bunnen! I tillegg skaper den god førjulsstemning rundt middagsbordet.

Ingredienser

  • 500 g vossakorv
  • 500 g rosenkål , delt i to
  • 2 stk finhakket rødløk
  • 2 ss margarin til steking
  • 3 dl matfløte
  • 2 dl revet hvitost

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 250 ºC.

  1. Ta av skinnet på vossakorv og skjær den i små terninger.
  2. Kok rosenkål i lettsaltet vann i ca. 4 minutter.
  3. Stek løk i en kjele sammen med vossakorven. Ha i rosenkål og fløte og kok opp.
  4. Rør inn halvparten av osten. Hell blandingen i en ildfast form. Strø over resten av osten. Stek gratengen på 250 ºC i 10 minutter i øverste del av stekeovnen. 

Server gjerne med ris og salat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.