Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Enkel potet- og purreløksuppe

Enkel potet- og purreløksuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g mandelpotet
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 stk. purre , den grønne delen
  • 3 ss nøytral olje
  • 1 dl kremfløte eller matfløte
  • 3 dl helmelk
  • 4 dl kyllingkraft eller grønnsaksbuljong
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • saften av 0,5 stk. sitron

Garnityr:

  • 2 ts olivenolje
  • 1 stk. fin baguette
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Potet- og purreløksuppe er en nydelig suppe som kan nytes både kald og varm. Som forrett eller smårett, eller som en såkalt påbygnings-suppe siden den gjerne kan få følge av sprøstekt bacon, spekeskinke eller annet mørt kjøtt.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g mandelpotet
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 stk. purre , den grønne delen
  • 3 ss nøytral olje
  • 1 dl kremfløte eller matfløte
  • 3 dl helmelk
  • 4 dl kyllingkraft eller grønnsaksbuljong
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • saften av 0,5 stk. sitron

Garnityr:

  • 2 ts olivenolje
  • 1 stk. fin baguette

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte fløte og melk med plantebaserte alternativer.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB12 26.04.2024 02:58:58