Butterdeig med egg og ost

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En litt eksklusiv frokost eller som en forrett. Disse butterdeigstertene tar kort tid og er nydelig sprø.

Ingredienser

  • 4 plater butterdeig
  • 8 stk egg
  • 112 dl ferdigrevet ost
  • 2 ss finhakket frisk gressløk

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 210 °C.
  2. Legg butterdeigplater på bakepapir og kutt en avlang rute på deigen med ca. 1 cm mellomrom fra kanten. Kuttet skal ikke gå igjennom, men bare marker det. Prikk den innerste delen av deigen og sett tilbake på kjøl i 10 minutter. Stek dem til kantene har puffet seg opp i ca 8 minutter. Ta ut og dytt ned den midterste delen. 
  3. Dryss ost i bunnen på tertene, tilsett egg og stek videre til kantene er gyllenbrune og eggene er stekt ferdig, i ca. 12 minutter. Ha over gressløk og server. 
Disse er også gode dagen etter.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.