Kremet agurksalat

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Her har du en enkel og frisk agurksalat som passer som tilbehør til både kjøtt og fisk. Varier urtene med det du liker og har for hånden – persille, gressløk, koriander, kjørvel, dill og mynte er gode urter som passer sammen med agurk.

Ingredienser

  • 1 stk agurk
  • 1 ss finhakkede friske urter
  • 2 ss lettrømme
  • 2 ss majones
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 båt hvitløk

Slik gjør du

  1. Bruk en rotskreller og skrell agurk for det meste av skallet. Del den på langs og skrap ut kjernen med en skje. Skjær den først i tynne strimler på langs, og kutt den deretter i små biter.
  2. Finhakk sjalottløk, hvitløk og urter.
  3. Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
  4. Oppbevar agurksalaten kaldt til den skal serveres. Den er holdbar et par dager i kjøleskapet.

Du kan godt bytte ut lettrømme med seterrømme, créme fraîche eller gresk yoghurt, etter hva du liker. Noen vil også gjerne ha litt majones i salaten. Vannet i agurken vil
gjøre at konsistensen blir mer flytende etter hvert.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.