Vegetarisk nøttestek

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En nøttestek med masse gode smaker! Spis den til middag sammen med en god råkostsalat og en frisk dressing, eller server den som et alternativ til stuffing ved siden av helstekt kalkun.

Ingredienser

  • 1 stk finhakket løk
  • 2 stk eple , skrelt og delt i små terninger
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 1 boks hakkede tomater
  • 150 g hakkede hasselnøtter
  • 150 g hakkede mandler
  • 3 ss havregryn
  • 2 ts finhakket frisk salvie
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 12 ts revet muskatnøtt
  • 12 ts malt ingefær , eventuelt 1 ts frisk
  • revet skall av 12 stk sitron
  • 3 stk egg
  • ca. 12 dl melk
  • 1 ts salt , gjerne urtesalt
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 180 °C.

2. Varm olje i en kjele og surr løk og eplebiter mykt og blankt. Tilsett tomat, nøtter, mandler, havregryn, salvie og rosmarin.

3. Avkjøl blandingen litt og rør inn egg og eventuelt litt melk til du har en klissete deig. Smak til med salt og pepper.

4. Hell deigen i en godt smurt og melet brødform. Stek nøttesteken i ca. 1 time (test med en pinne om den er ferdig stekt).

Varier nøtteslagene! Cashewnøtter eller rå peanøtter gir en helt annen smak på nøttebrødet. Varier urtene også, og bruk det du liker best. Nøttebrødet holder seg minst 4-5 dager i kjøleskap, og kan godt fryses.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.