Vafler med havregryn

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Trauste havregrynsvafler kan serveres på en spennende måte. Prøv vaniljekesam eller banan i skiver, nøtter og flytende honning.

Ingredienser

  • 5 stk egg
  • 4 dl melk , gjerne kefir eller kulturmelk
  • 4 ss rørsukker
  • 200 g hvetemel
  • 50 g sammalt hvete, fin
  • 100 g havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 50 g smeltet smør
  • 1 ts malt kardemomme
  • ca. 2 ss sesamfrø

Slik gjør du

  1. Hell mel i en bolle og spe med 1/3 av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
  2. Rør inn egg og tilsett smeltet smør, sukker og bakepulver. Bland inn havregryn til slutt. La røren stå og svelle minst 1/2 time før steking. Havregryn trenger lengre svelletid enn mel.
  3. Dryss litt sesamfrø i vaffeljernet før du heller i røren, og stek vaflene gyllenbrune.

Server vaflene med vaniljekesam eller gresk yoghurt, banan i skiver, nøtter og flytende honning.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.